TIETOA

Osteopatia

Osteopatia on kokonaisvaltainen hoitomuoto, jossa kehoa hoidetaan kokonaisuutena. Hoidon tavoite on tukea kehon kykyä ylläpitää terveyttä.

Opiskelen osteopaatiksi ja hyödynnän opintojen myötä karttuvaa osaamistani ja osteopaattisia periaatteita hierontahoidoissa.

Hoitoa oireita syvemmälle

Osteopatia on hoitomuoto, jossa kehon toimintaa pyritään tukemaan mahdollisimman kokonaisvaltaisesti. Osteopaattisten periaatteiden mukaan kaikki kehon elinjärjestelmät vaikuttavat toisiinsa ja häiriö yhdessä järjestelmässä voi aiheuttaa oireita muualla kehossa. Kun hieronnassa keskitytään hoitamaan pääasiassa lihaksia, osteopatialla voidaan hoitaa tarpeen mukaan esimerkiksi hermostoa, sisäelimiä tai tuki- ja liikuntaelimistöä.

Osteopaattisten periaatteiden mukaan hoidon tavoite ei ole vain helpottaa oireita, vaan vaikuttaa niiden taustalla oleviin perimmäisiin syihin. Kehon ajatellaan olevan itsesäätelevä kokonaisuus, joka pyrkii parantamaan itseään, ja osteopaattisen hoidon tavoite on tukea tätä kehon pyrkimystä. Näin hoito saattaa kohdistua eri kehon alueelle kuin missä oireilu tuntuu. Lisäksi hoito usein kohdistuu koko kehoon, jotta kehon sisäistä tasapainoa voidaan tukea mahdollisimman hyvin.

Osteopaattiseen hoitoon kuuluu laaja haastattelu ja alkututkimus, joilla pyritään kartoittamaan asiakkaan kokonaistilannetta ja oireiden taustalla olevia eri tekijöitä. Osteopaateilla on vahva erotusdiagnostiikan osaaminen ja hyvin kehittynyt palpaatiokyky eli kyky tunnustella kehon kudosten laatua ja liikettä.

Osteopaattiset periaatteet hierontahoidon tukena

Osteopaattiopiskelijana harjoittelen hyödyntämään osteopaattisia periaatteita hierontahoidoissani. Tämä tarkoittaa, että pyrin hoitamaan kehoasi laajempana kokonaisuutena kuin tavanomaisessa hierontahoidossa.

Opintojeni myötä hierontahoitoihini sisältyy tavanomaista laajempi haastattelu ja alkututkimus. Hoidon aikana yhdistän hierontaan ostepaattiopinnoissa oppimiani  hoitotekniikoita ja pyrin oireilevan alueen lisäksi löytämään oireiden taustalla olevia kehon epätasapainotiloja koko kehon alueelta. Näin toivon auttavani kehoasi parhaan osaamiseni mukaan sen pyrkimyksessä kohti tasapainoa ja terveyttä.

Gravidea | Hieronta, raskaushieronta

Löydät ohjeet ajanvaraukseen hinnaston yhteydestä.

Gravidea

Puhelin: 040 5014 375
Email: minna@gravidea.fi

Gravidea

Tilaa uutiskirjeeni!

Please enter your name.
Please enter a valid email address.
Please check the required field.
Something went wrong. Please check your entries and try again.